Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery

GOLFCLUB 'T ZELLE - JEUGD

Welkom op de website van de jeugd van golfclub 't Zelle

Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery
Photo Gallery


Deze website is een ontmoetingsplaats voor de jeugd, de leden van de jeugdcommissie en de jeugdcoaches van de golfclub 't Zelle.

De jeugdcommissie streeft ernaar om jeugdleden enthousiast te maken voor golf en in te spelen op het niveau van het individu. Onze door de NGF opgeleide jeugdcoaches bieden, naast onze professionals, ondersteuning tijdens het trainingsprogramma daar waar wenselijk is.

Afhankelijk van niveau, willen/kunnen bieden wij een gezellig doch gedegen lesprogramma. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aan allerlei gezelligheids en/of competitieve wedstrijden deel te nemen.

Klik hier voor de film over ons jeugdteam.

Wij voeren een actief jeugdbeleid, waarin de Nederlandse Golf Federatie ons de nodige ondersteuning biedt.

Achterhoeks Jeugd Open

Helaas zal in 2018 geen Achterhoeks Jeugd Open georganiseerd worden, maar in 2019 zal het Achterhoeks Jeugd Open weer op de agenda staan.
 

Jeugdjaarprogramma 2019

Voor de komende 8 weken

Klik hier voor het volledige programma.

Jeugd golfer van het jaar 2017

foto Jeugd golfer 18 holes: ...
Lees verder.

Winnaars laatste jeugdwedstrijd 2017

foto Winnaars laatste jeugdw ...
Lees verder.

Stroreplay kampioenschap 2017

foto Afgelopen zaterdag vonden de jeugd strokeplay kampioenschappen plaats voor de 9 holes en ...
Lees verder.

Contact Info

Jeugdcommissie Golfclub 't Zelle
Email: info@zellejeugd.nl

Informatie jeugdjaarprogramma

Klik hier om de folder 't Zelle Jeugd te downloaden


Jeugdleden kunnen deelnemen aan ons Jeugdjaarprogramma, de kosten hiervoor bedragen: € 175,--
 

 • Een compleet jaar-lesprogramma, volgens Spelenderwijs leren van de NGF
 • Lesgroepen op zondag
 • 6 Wedstrijden voor de Jeugdgolf(st)er van het jaar.
 • Uitwisseling met andere verenigingen
  • Onze wedstrijden staan open voor de jeugd van andere verenigingen
  • Onze jeugd kan deelnemen aan hun wedstrijden
 • Strokeplay Jeugdkampioenschap
 • Deelname aan Golfkamp (niet gratis)
 • Uitgebreide begeleiding door jeugdcoaches
 • Achterhoeks Jeugd Open (met reductie op inschrijfkosten)
 • Programma voor prestatieve en recreatieve jeugd
 • Regelmatige toetsing van vorderingen
 • Jeugd poloshirt
 • Leentassen (niet gratis)

Vanaf januari 2007 volgen wij het lesprogramma "Committed to Jeugd", dit is speciaal door de NGF ontwikkeld. Sinds 2008 is Golfclub 't Zelle als eerste in Nederland gecertificeerd door de NGF. Dit programma staat voor kwaliteit, continuïteit en onwikkeling.

Er is altijd de mogelijkheid om 3 proeflessen te volgen, voordat je besluit definitief lid te worden.

Om de aanschafkosten van golfclubs binnen de perken te houden, kan men gebruik maken van Leentassen; voor € 40,- per jaar is passend materiaal beschikbaar.

Hoe word ik lid of meld ik mij aan voor 3 proeflessen?
Neem dan contact op met de jeugdcommissie, Martijn van Doorn (06-40310124) of stuur een e-mail naar info@zellejeugd.nl

Jeugd Golfkamp

Golfopleiding

Op golfclub 't Zelle wordt de jeugd tot golfer opgeleid in een aantal stappen.

De eerste stap is het behalen van het GVB (= Golf Vaardigheids Bewijs). Het GVB examen bestaat uit een theorie-examen en een praktijk-examen. Jonge spelers (onder de 14 jaar) volgen hiervoor 8 verplichte regellessen in de praktijk, waarbij tijdens elke regelles in de praktijk de regelkennis wordt getest. Als een jonge speler alle regellessen heeft gevolgd, wordt hij geacht te zijn geslaagd voor het theorie-examen GVB. Het boek dat gebruikt wordt bij de theorielessen is helemaal op de jeugd afgestemd. Het heeft als titel De belangrijkste golfregels in beeld en is hier verkrijgbaar. Na het behalen van het theorie-examen krijgt het jeugdlid, na toestemming van de golf-pro, baanpermissie. Hij/zij kan dan gaan oefenen op de grote baan. In onderling overleg wordt vervolgens een datum geprikt voor het praktijk examen.

Hoera ! Het GVB is gehaald. Lekker spelen op de grote baan ...... Een handicap halen komt vanzelf. Na het behalen van je GVB examen krijg je een nieuw pasje van de NGF met de benaming GOLFVAARDIGHEIDSBEWIJS erop. Je kan nu qualifying kaarten blijven invoeren via de telegolfzuil in de hal van 't clubhuis.

 Als je handicap gezakt is tot 36 krijg je een officiele EGA handicap. 

Golfteam 't Zelle

Mission Statement

De primaire doelstelling van COMMISSIE GOLFTEAM 'T ZELLE is het creëren van een topsportklimaat binnen Golfclub 't Zelle waarbij een selectie van jeugdige en getalenteerde golf(st)ers op basis van inzet en ambitie door ervaren golfers en pro's naar een hoger niveau worden begeleid. De secundaire doelstelling is om GC t Zelle meer naamsbekendheid tegeven en regionale aantrekkingskracht te generen voor nieuwe (jeugd) leden.
Om deze taak naar behoren te verrichten legt de Commissie Golfteam 't Zelle hoge maatstaven aan, waarbij inzet, discipline, doorzettingsvermogen en ambitie centraal staan. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet!! Dit is de mentaliteit die we vragen aan alle participanten van dit sportieve project.
Het project wordt door Golfclub 't Zelle, vele enthousiaste sponsoren en ervaren goff(st)ers ondersteund en gefaciliteerd.
 
Kijk voor meer informatie op de de site van golfclub 't zelle:
 
 
 
 
 

Jeugdcompetitie

Uitslagen, wedstrijdschema en standen zijn te vinden via de NGF golf applicatie.

 

Team 1 en Team 2 spelen 36 holes single matchplay.
 

Team 3 speelt in een onderlinge Jeugd Teamtour Oost. We spelen daar 9 holes single stableford. Een team stelt per wedstrijd 4 spelers op. Leeftijd eis is 8 t/m 12 jaar en in ieder geval GVB. 

 

 

Jeugdcommissie

Martijn van Doorn
06-40310124

Rik Hulsman
06-10756219

Martijn en Rik worden ondersteund door een jeugdwedstrijdcommissie en ouders die helpen bij activiteiten.

Zondag 9 november 2008 kreeg de jeugdcommissie van de golfclub uit handen van de Nederlandse Golf Federatie het allereerste certificaat van het nationale programma ‘committed to jeugd’. 

De jeugdcommissie streeft ernaar om jeugdleden enthousiast te maken voor golf en in te spelen op het niveau van het individu. Onze door de NGF opgeleide jeugdcoaches bieden, naast onze professionals, ondersteuning tijdens het trainingsprogramma daar waar wenselijk is. 

Wij voeren een actief jeugdbeleid, waarin de Nederlandse Golf Federatie ons de nodige ondersteuning biedt. 

Jeugd golfer van het jaar 2017

Jeugd golfer 18 holes:
1. Che de Bake
2. Symen Jansen
3. Jordi Keurntjes
 
Jeugd golfer 9 holes:
1. Diël van Doorn
2. Koen Beekman
3. Tycho van Doorn

Winnaars laatste jeugdwedstrijd 2017

Winnaars laatste jeugdwedstrijd 2017

 

1. Che de Bake

2. Bas Lenselink

3. Jordi Keurntjes

 

Stroreplay kampioenschap 2017

Afgelopen zaterdag vonden de jeugd strokeplay kampioenschappen plaats voor de 9 holes en 18 holes spelers.
Dat er deze dag een titel op het spel stond was al duidelijk op de 1e tee,  gezichten stonden strakker dan anders en er werd minder gepraat.
 
Bij de 18 holes spelers hadden de meeste tijdens de 1e 9 holes ook in hun spel duidelijk last van kampioenstress, korte putjes die normaal bijna met de ogen dicht worden gemaakt, werden nu gemist. Bij doorkomst op hole 10 was er geen enkele speler die zijn handicap speelde.
Dat veranderde op de B lus, een aantal spelers gooiden de schroom van zich af en birdies begonnen te vallen en op een haar na zelfs een eagle.
Aan het eind van de dag kwam de vooraf als favoriet ingeschatte Che de Bake boven drijven en eindigde hij in stijl met een birdie op hole 18, de 2e 9 sloot hij af in -2 om te eindigen op een totaal van 79.
Dat deze goede 2e negen nodig was bleek na afloop, want Guus Snelder ronde lus B af in level par en eindigde zodoende als 2e op slechts 2 slagen van Che (81).  
De titelverdediger Jordi Keurntjes eindigde dit jaar als 3e met 85 slagen.
 
Voor de 9 holes titel hadden we dit jaar slechts 2 deelnemers, voordeel hiervan was dat beide spelers een mooie beker in het verschiet hadden, het plezier bij beide spelers was er ook niet minder om.
Was dit een stableford wedstrijd geweest dan was het close finish geweest, beide spelers eindigde namelijk op hetzelfde aantal punten, maar bij het tellen van het totaal aantal slagen bleek Diel van Doorn iets minder slagen nodig te hebben gehad dan Koes Verbeek en ging hij er met de titel van door.

 

Hole-in-one Bas

Tijdens het clubkampioenschap short golf heeft Bas Lenselink een hole-in-one geslagen op hole 7! 

Bas wint Strokepay Par3

Donderdag 25 mei 2017 werd er gestreden om de titel Clubkampioen strokeplay Short Golf (par3). De jeugd heeft deze dag goed gepresteerd! Er werden 3 x 9 holes in de voorrondes gespeeld en daarna nog 18 holes finale.  De scores van alle ronden werden bij elkaar geteld. 

1e plaats Bas Lenselink (bruto +2)

2e plaats Guus Snelder 

3e plaats Erik-Jan Mulders

Gefeliciteerd heren, heel erg goed gedaan! 

Verlichte ballenwedstrijd, de foto\\\'s

Zaterdag 1 november speelden we traditiegetrouw onze sluitingswedstrijd in donker. De verlichte ballenwedstrijd is voor veel jeugdgolfers de leukste wedstrijd van het jaar. En ook dit keer was het erg gezellig. 

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we met circa 30 jeugdleden en 30 ouders genoten van het stamppotbuffet. Daarna konden de jeugdleden zich met glow-in-the-dark-staafjes uitdossen, zodat zij toch in de baan nog zichtbaar zouden zijn.

Tijdens de wedstrijd was er voor de jeugd warme chocolademelk en waren er marshmallows bij het kampvuur. Voor de ouders werd er gezorgd voor glühwein. 

Helaas moest de wedstrijd na 8 holes worden afgebroken, omdat het enorm hard begon te regenen. In het clubhuis was gelukkig gezorgd voor hapjes en drankjes. 

Na de wedstrijd werden de jeugdgolfers van het jaar gehuldigd. 
Jeugdgolfer van het jaar: Jordi
Jeugdgolfer 9 holes: Daniel
Jeugdgolfer PAR 3: Nick

Zij komen op de borden in het clubhuis: van harte gefeliciteerd.

De foto's staan in de fotogalerij.

Jordi Keurntjes clubkampioen / golfer van het jaar

Na een spannende laatste wedstrijd mag Jordi zich golfer van het jaar noemen (clubkampioen). Hij wist in de laatste wedstrijd Reind Westerveld achter zich te laten, welke uiteindelijk 2e werd. Ook Paul en Bas mochten spelen tijdens de masters (de laatste clubwedstrijd). Paul is uiteindelijk 3e geworden en Bas heeft een 5e plaats behaald. Een hele mooie prestatie van onze jeugdgolfers. De einduitslagen:

1. Jordi Keurntjes
2. Reind Westerveld
3. Paul Wiecherink
4. Bram Berenbroek
5. Bas Lenselink
6. Tim van Veelen
 

Symen en Stijn 2e plaats Double Matchplay

De strijd om het Double-Matchplay Kampioenschap is dit jaar in veel "partijen" tot de laatste holes spannend geweest met vanaf dag één verrassende uitslagen.

Stijn van Kessel en Symen Jansen wisten als laatste koppel tot de finale door te dringen, door menig tegenstander "gek te maken" met hun gedegen korte spel en in de halve finale vader Jacques van Kessel en zijn duo-partner André Passé een halt toe te roepen.

In de finale troffen Symen en Stijn de dames Yvonne Steenblik en Martine Rensen. Het was een spannende wedstrijd waabij de dames uiteindelijk wisten te winnen.

Symen en Stijn: van harte proficiat met jullie 2e plaats!

 

 

 

Paul Wiecherink is Jeugd Strokeplay Kampioen 2015

Zondag 13 september was het Strokeplay Kampioenschap voor de Jeugd. Na een spannende strijd mag Paul Wiecherink zich Jeugd Strokeplay Kampioen 2015 noemen!

De overige uitslagen waren als volgt:

18 holes strokeplay (bruto)
1. Paul Wiecherink
2. Ché de Bake
3. Guus Snelder

9 holes strokeplay (netto)
1. Timo Geukes
2. Daniel Hulsman
3. Diël van Doorn

PAR3 (bruto)
1. Nick Mos
2. Stijn Wieringa
3. Tycho van Doorn

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Bram en Bas winnen koppelwedstrijd

Op zondag 19 juli werd er op 't Zelle een koppelwedstrijd georganiseerd. Hoewel deze wedstrijd voor zowel jeugd als volwassenen toegankelijk is, deed er slechts 1 jeugdgolfer mee. Maar wel met een prachtig resultaat! Het was een best ball wedstrijd over 18 holes. Bram en Bas speelden level par (73 slagen), met een netto resultaat van 66 slagen. Hiermee zijn zij eerste geworden. Erg goed gespeeld heren!

Jeugdwedstrijd 3

Zondag 12 juli werd de derde jeugdwedstrijd van dit seizoen gespeeld. De uitslagen waren als volgt:

18 holes wedstrijd
1. Stijn
2. Kevin
3. Guus S.

Neary Paul, Tweary Bas

9 holes wedstrijd
1. Guus G.
2. Daniel
3. Simon
Neary en Tweary Daniel
 

PAR 3
1. Nick
2. Oliver

Neary Nick 

Competitie 2015

De jeugdcompetitie is al weer ten einde en al onze teams hebben prima prestaties geleverd!

Het team dat mee deed aan de Teamtour Oost Nederland is kampioen geworden. Diël, Simon, Daniel en Jorrit: heel goed gedaan!

Team 3 (Erik-Jan, Marc, Stijn, Luuk en Marco) is kampioen geworden in de 18 holes stablefordwedstrijden. Zij gaan verder strijden om landskampioen te worden! Zet hem op heren. 

Team 2 is 2e geworden in 2e klasse (36 holes matchplay). Een knappe prestatie van Bas, Che, Paul en Guus, gezien de lage handicaps van de tegenstanders.  

Team 1 wist zich te handhaven in de 1e klasse, 36 holes matchplay. Jordi, Symen, Menno en Thijs speelden 3 wedstrijden gelijk.

Alle deelnemers gefeliciteerd met de behaalde resultaten! Hier mogen we als golfclub zeker trots op zijn!

Clubkampioenschap Matchplay - Jeugd maakt indruk

Matchplay dag 1 – Jeugd maakt indruk

Op zaterdag 27 juni zijn de eerste en tweede ronde van het Matchplay Clubkampioenschap Heren gespeeld. Matchplay kenmerkt zich vaak door: verrassingen, ruime uitslagen en spannende wedstrijden. Dit gebeurde ook op ‘t Zelle, waarbij de prestaties van de jeugd van onze vereniging zeker niet onopgemerkt bleven. Volgende week zaterdag gaan we verder met de kwartfinales.

Zaterdag ochtend
Zaterdag ochtend 7:30 uur zien we de eerste deelnemers (met ouders) al op drivingrange inslaan. Er staan 2 wedstrijden uit de 2e ronde en 6 wedstrijden uit de 1e ronde op het programma. De eerste wedstrijd is meteen één van de spannendste wedstrijden van de dag. Paul Wiecherink speelt met zijn broer als caddy een hele stabiele wedstrijd. Op een drive op hole 14 na, bijna op geen fout te betrappen. Op hole 15 slaat hij een zeer goede afslag en komt op dormie te staan, maar verliest daarna hole 16 en hole 17. Op hole 18 slaat Paul alsnog toe en wint zijn match. In de tweede flight bouwt Che de Bake zijn voorsprong telkens iets uit en wint op hole 16 zijn wedstrijd. Paul en Che verdienen met deze prestaties een plaats in de kwartfinale, waarmee Golfteam ‘t Zelle al met twee personen is vertegenwoordigd bij de laatste acht.

In de flights erachter wordt gestreden om een plek voor de middagronde. Een flinke klus voor de winnaar, want nadat ze ‘s ochtend hebben gewonnen, zouden ze in de middag moeten aantreden tegen de 6 hoogste geplaatste deelnemers van het Matchplay toernooi. Richard Korteling, Richard Snelder, Symen Jansen en Jacques van Kessel winnen hun wedstrijden voor hole 17 en verdienen daarmee net iets meer rusttijd voor de middagsessies.

Bas Lenselink speelt op de eerste 4 holes 1 onder de baan en zet zijn tegenstander meteen flink onder druk door met 3 up te staan. Het gaat zo voorspoedig dat hij na hole 13 al op dormie komt te staan. Ronald Keurntjes geeft echter de partij niet meteen gewonnen en wint hole 14, 15 en 16 achter elkaar. Op hole 17 komen Ronald en Bas allebei voor de green te liggen, met de vlag op het hoogste plateau. Ronald chipt zijn bal vlak bij de vlag en de toeschouwers lopen haast al door naar hole 18, totdat Bas ook met een mooie chip de bal naast de vlag legt en daardoor uiteindelijk de up en down maakt. Zoals het hoort, met een mooie slag de wedstrijd uiteindelijk beslissen.

Bij Erik-Jan Mulders (hcp 20) zien we een soort gelijke strijd tegen Menno Snelder. Erik-Jan bouwt een mooie voorsprong op en komt hole 15 op dormie te staan. Menno wint hole 16 en plaatst zijn drive op 17 meteen over de sloot, voor een goede up en down mogelijkheid. ErikJan heeft de pech om in de potbunker te komen en uiteindelijk gaan beide heren door naar hole 18. Menno neemt risico om een birdie te maken en slaat zijn bal ver, maar in de rough. Dat een birdie nodig was blijkt wel. Erik-Jan speelt 2 rustige slagen en komt meteen op redelijk afstand van de vlag. Een par is uiteindelijk goed genoeg om op zijn jonge leeftijd een ronde verder te komen.

Zaterdag middag
De lagere handicappers van ‘t Zelle komen voor het eerst in actie. Waar in het verleden nog wel eens verrassingen waren, spelen Tim van Veelen, Reind Westerveld, Jordi Keurntjes en Jurgen Damen hun wedstrijden geconcentreerd uit en plaatsen zich voor de volgende ronde.

Opvallendheden in de flights: Jordi en Symen hadden beide een eagleput op hole 2 om uiteindelijk de hole te delen met een birdie en Erik-Jan zet door een chip-in birdie op hole 1 zijn tegenstander meteen op scherp. Net als in de ochtendronde speelt Bas Lenselink goed op de eerste negen en gaat all square de turn door tegen Bram Berenbroek, die de holes daarna erg sterk speelt en wedstrijd in zijn voordeel beslist.

De laatste wedstrijd van de dag, halen Paul van Goethem en Jacques van Kessel het beste in elkaar naar boven. Op hole 7 slaat Jacques zich naar 2 up. De stand wisselt daarna nauwelijks, doordat beide heren telkens een par blijven produceren. Op hole 14 komt Paul terug tot 1 down. Hole 15 wordt sterk geput, wat op de volgende holes bij beiden goed bleef ondanks de spanning. Op hole 16 komt de drive van Jacques net achter de rough. Eerst een knap herstel naar de fairway, daarna waarschijnlijk de shot of the day. Vanaf 85 meter over de bunker en de bal meteen stil op 1 meter van de vlag om de hole uiteindelijk nog te delen. Nadat beide heren de potbunkers getest hadden op hole 17 (beiden bogey), gaan ze door naar hole 18. Jacques slaat zijn afslag in de waterhindernis en Paul wint. Gevolg is dat we de eerste play-off van de dag gaan spelen, welke Paul op hole 1 in zijn voordeel beslist en als laatste deelnemer zich kwalificeert voor de kwartfinales van volgende week.

Andere bijzonderheden
Dit jaar hebben we de tussenstanden nog nadrukkelijker op Twitter gezet en hebben inmiddels begrepen, dat menig vader en moeder hierdoor de wedstrijden hebben kunnen volgen. Voor de liefhebbers, de tussenstanden zullen ook aankomend weekend op Twitter worden gezet.

Het was daarnaast goed te zien dat we meer meekijkend publiek hadden dan voorgaande jaren. Het is toegestaan om de wedstrijd in de baan te volgen, op een wijze dat deelnemers er geen last van hebben. Dit jaar is het toegestaan om in alle rondes gebruik te maken van een caddy en we hebben dan ook menig caddy aan het werk gezien. Waar de één keurig op instructie van de speler de club over 10 meter rough afstand naar de speler gooit, een andere caddy zelfs een paraplu boven de speler houdt tegen de zon, hebben we helaas bij gebrek aan een fototoestel niet vast kunnen leggen hoe een caddy vol aandacht kijkt hoe de speler een bunker aanharkt.

Volgend weekend
Het toernooi gaat volgend weekend verder. Op zaterdagochtend 4 juli spelen we 4 kwartfinales bij de heren en 2 kwartfinales bij de dames Op zondagochtend volgen de halve finales en zondagmiddag tenslotte de beide finales. We nodigen iedereen graag uit om te komen kijken of volg de wedstrijd op Twitter.

Achterhoeks Jeugd Open 2015

Op 24 mei werd voor de 7e keer het Achterhoeks Jeugd Open gespeeld. Het was schitterend weer en de baan lag er prachtig bij. Mede dankzij onze sponsor Bax Advocaten was het een geslaagde dag. Jan Willem Hol was  de winnaar van categorie 1 en mag zich Achterhoeks Jeugd Open Kampioen noemen. Hij heeft zich hiermee automatisch gekwalificeerd voor de finale van het Achterhoeks Open. De overige resultaten waren als volgt:

Categorie 1 bruto
1e prijs : Jan Willem Hol
2e prijs : Stijn Morkin
3e prijs : Jordi Bender

Categorie 1 netto
1e prijs : Johan Sepers
2e prijs : Jan Willem Hol
3e prijs : Lisanne Spaan

Categorie 2
1e prijs : Fleur van Beek
2e prijs : Luuk Montagne
3e prijs : Bram Eggelen

Categorie 3 PAR 3
1e prijs : Daniel Hulsman
2e prijs : Rik van der Zon
3e prijs : Laura Mulders

Longest
Categorie 1 rood : Noa van Beek
Categorie 1 geel : Menno Snelder
Categorie 2 rood : niet
Categorie 2 geel : Thijs van de Weg

Neary
Categorie 1 : Stijn Morkin
Categorie 2 : Fleur van Beek
Categorie 3 : Daniel Hulsman hole 12 en Rik van der Zon hole 9


Voor de lijst met uitslagen klik hier.

Voor de foto's kijk bij Fotogalerij. 

 

Openingswedstrijd

Op 22 maart hebben we de openingswedstrijd gespeeld. Het was mooie zonnige dag en sommige jeugdleden liepen zelfs al in poloshirt rond.De spelvorm op deze dag was texas scramble. De uitslagen lagen allemaal dicht bij elkaar, maar uiteindelijk gingen Marco, Erik-Jan & Timo er met de eerste prijs vandoor. Gefeliciteerd.

GTZ in het nieuw

Tijdens de openingswedstrijd van GTZ ontvingen de deelnemende leden hun nieuwe kleding en golftas. Het ziet er erg professioneel uit!

Verlichte ballenwedstrijd

Op 8 november werd de sluitingswedstrijd voor de jeugd gespeeld. Voor vele jeugdleden de leukste wedstrijd van het jaar, omdat hij in donker wordt gespeeld. Alle jeugdleden waren uitgedost met verlichte bandjes om toch nog een beetje zichtbaar te zijn. De PAR3 baan was op verschillende plekken verlicht. Het zag er allemaal erg gezellig uit! Voorafgaand aan de wedstrijd hebben de jeugdleden met hun ouders genoten van een heerlijk stamppotbuffet in het clubhuis. In totaal waren er meer dan 60 personen, dus het was een gezellige drukte!

De uitslag van de wedstrijd in het donker was als volgt:
1. Diël van Doorn
2. Jordi Keurntjes
3. Stijn van Kessel

Grote Clubactie
De jeugd heeft ook dit jaar weer mee gedaan aan de Grote Clubactie. Er zijn dit jaar 260 loten verkocht. Goed gedaan jongens en meiden! De opbrengst gaat volledig naar de jeugd.

Woord van dank
Als jeugdcommissie kijken we terug op een mooi en gezellig golfseizoen. We danken alle ouders voor de hulp die we tijdens alle wedstrijden en activiteiten mochten ontvangen. Ook een woord van dank aan onze hoofdsponsor Bax. Dankzij hen is het voor de jeugdcommissie mogelijk om extra leuke activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld deze verlichte ballenwedstrijd. Dank! 

Finale Battle of Generations gewonnen door ouders!

Het was een super spannende strijd, deze laatste Battle of Generations. Na 3 wedstrijden was de stand gelijk, dus de uitslag van deze wedstrijd was bepalend voor de einduitslag. Er werd een individuele stablefordwedstrijd gespeeld. De beste 5 scores van de jeugdspelers tegen de beste 5 scores van de ouders.

1. Daniël Hulsman - Jos Eringfeld      0 - 2
2. Simon Korthaus - Frans Korthaus  0 - 2
3. Luuk Montagne - Richard Snelder  1 - 1
4. Diël van Doorn - Arjan Montagne   2 - 0
5. Marc Keurntjes - Wim Lenselink     1 - 1

De einduitslag was dus 4 - 6 en daarmee hebben de ouders de Battle of Generations gewonnen!

De uitslagen telden ook mee als jeugdwedstrijd, dus daarmee was ook de uitslag van de jeugdwedstrijd bepaald. Daniël kwam hier als winnaar uit en hij had tevens de Neary en de Tweary. Heel goed gedaan Daniël.

Bij de ouders ging de neary naar Wim Lenselink en de Tweary door Armand Wielinga. De neary op de PAR 3 baan ging naar Tycho en hij had tevens de wedstrijd gewonnen.


 

3e Battle of Generations: winst voor de ouders

Afgelopen zaterdag werd de 3e Battle of Generations gespeeld. Ondanks het kleine aantal deelnemers, was het een gezellige wedstrijd. De ouders hebben deze 3e wedstrijd gewonnen!

Wedstrijd 1: gelijkspel
Wedstrijd 2: winst voor de jeugd
Wedstrijd 3: winst voor de ouders

De stand is nu gelijk, dus de laatste Battle wordt bepalend voor de uiteindelijke uitslag. Laten we hopen op veel deelnemers op zondag 19 oktober!

Timo Geukes wint jeugdwedstrijd 4

Op 14 september werd de 4e jeugdwedstrijd gespeeld. De uitslag was als volgt:
1. Timo Geukes (23 stablefordpunten)
2. Thijs Lubbbers (21)
3. Bas Lenselink (20)

Verder was er een neary en een tweary:
Neary18 holes categorie: Menno Snelder
Neary 9 holes categorie: Timo Geukes
Tweary 18 holes categorie: Bas Lenselink
Tweary 9 holes categorie: Timo Geukes 

Grote Clubactie

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Grote Clubactie.

We willen uiteraard zoveel mogelijk loten verkopen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de jeugd! Om je te stimuleren hebben we een beloningssysteem bedacht.

Bij 10 verkochte loten ontvang je een waardebon van de golfshop van € 5. En dit bedrag loopt op naarmate je meer loten verkoopt.

10 loten: € 5,00
20 loten: € 11,00
30 loten: € 17,50
40 loten: € 25,00
Iedere 10 loten extra leveren nog eens € 5 extra op.

Komend weekend ontvang je van ons een boekje. Extra boekjes liggen in het clubhuis (of informeren bij Nicole). De verkoop start op 13 september en er kan verkocht worden t/m 16 november. (Volle) boekjes kunnen ingeleverd worden bij iemand van de jeugdcommissie. Doe je best!

Gezellig golfkamp 2014 en nieuw record speedgolf!

Zondag 31 september hebben we een gezellige golfdag gehad met onze jeugdleden. De dag begon met een warming up. Vervolgens hebben we 3 keer geprobeerd om het record speedgolf te verbreken. Met alle jeugdspelers werd er 1 bal gespeeld over de 9 holes van de par3. Het record van vorig jaar stond op 7 min 45. Dit record is ruimschoots verbroken. De nieuwe recordtijd is 6 min 8 sec. Zeer goed gedaan!

Na het speedgolf waren er diverse putwedstijden en vervolgens hebben we geluncht. Na de lunch was er een best-ball-wedstrijd op de grote baan. Uiteindelijk mocht het team van Rick, Guus, Simon en Daniël zich kampioen noemen!

Na de wedstrijd stond er een springkussen (met dank aan Patrick Buunk) en hebben we samen met alle ouders en broertjes en zusjes heerlijk gebarbecued. Ondanks de twee fikse buien, hebben we geluk gehad met het weer en kunnen we terug kijken op een geslaagde en gezellige golfdag!

4 jeugdleden geslaagd voor GVB

Op zaterdag 30 september hebben 4 jeugdleden met goed gevolg hun GVB examen behaald. Jorrit Amerongen, Daniël Hulsman, Jasper Vellekoop en Diël van Doorn; Van harte gefeliciteerd!

Menno en Bas 2e dubbel matchplaykampioenschap

Na vorig weekend de voorrondes te hebben gespeeld van het dubbel matchplay kampioenschap, speelden Menno en Bas afgelopen weekend op zaterdag de kwartfinale en zondagochtend de halve finale. Omdat ze beide wedstrijden hebben gewonnen, speelden ze 's middags in de finale tegen Tim van Veelen en Paul van Goethem. Na een spannende wedstrijd verloren ze helaas op de 18e hole. Hiermee werden ze uiteindelijk 2e. Een knappe prestatie, waarvoor onze felicitaties. Ook Paul en Tim feliciteren we van harte!

Team 3 kampioen jeugdcompetitie

Team 3 is kampioen geworden van de jeugdcompetitie. Jan Willem, Stijn, Luuk, Guus en Rick: van harte gefelicieerd. Heel goed gedaan jongens!

(op de foto ontbreekt Jan Willem helaas)

Eerste Battle of Generations eindigt in 5-5

De eerste wedstrijd van de Battle of Generations 2014 zit erop. Het was een spannende strijd, wie zijn er beter; de ouders of de jeugd? De eerste wedstrijd werd gespeeld op de PAR3 baan en eindigde in gelijk spel. De eindstand was 5-5. De volgende Battle is op 10 mei. Jij en je ouders doen dan toch ook weer mee?

Ook als je de eerste wedstrijd hebt moeten missen kun je je gewoon inschrijven voor de volgende wedstrijd!

Bas wint Runner Up Cup

Naast de jeugdwedstrijden die door de jeugdcommissie worden georganiseerd, kunnen jeugdleden met een handicap van 36 of lager ook mee doen aan de wedstrijden die de club organiseert. Je kunt je hiervoor inschrijven via www.gczelle.nl

Er wordt gespeeld in 2 categorieën: categorie 1 voor de lagere handicappers en categorie 2 voor de hogere handicappers, de Runner Up Cup. Tijdens alle maandbekerwedstrijden kun je hiervoor punten verdienen. En ook tijdens het strokeplaykampioenschap, matchplaykampioenschap en het dubbel matchplaykampioenschap kun je punten krijgen. Diegene die aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft behaald mag zich de Runner Up Kampioen noemen.

De laatste wedstrijd was een hele spannende, maar Bas heeft hier voldoende punten kunnen halen om uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen.

Bas, super goed gedaan en gefeliciteerd!

 

Jeugdmaandbeker 21 April

Zondag 21 April hebben we met 33 jeugdleden de eerste Jeugdmaandbeker van dit seizoen gespeeld. Onder prachtige omstandigheden startte 9 spelers op de par3 baan en 24 op de wedstrijdbaan ( i.v.m. competitie dit keer de holes 10-18).

De winnaar op de par3 baan is Stijn van Kessel met 36 slagen, proficiat!
Tweede is geworden Guus Snelder (37) en derde Daniël Hulsman (40).

 

Op de wedstrijdbaan was Janneke Smees het sterkst met 42 stableford punten. Super resultaat !
Tweede werd Daan Fonkert (41) en derde Luke Medze (39).

Verder is nog het vermelden waard dat Bas Lenselink op zaterdag 20 april de volwassen maandbeker 2 heeft gewonnen met 35 stableford slagen. Super!

Voor de uitslag van de maandbeker klik hier
Voor de tussenstand Jeugdgolfer(ster) 2013 klik hier

Voor de foto's klik hier

Lesgroepindeling

Groepsindeling Jeugdjaarprogramma

Graag 10 minuten voor aanvang van de training of les aanwezig op de driving range.

Afmelden bij Marco de Bake (06-51619564) of Richard Perkins (06-20957572)

Lesgroep 1 - zo 12:00 - 13:00 uur - 7 Jeugdleden
Naam
Koen Beekman
Diel van Doorn
Tycho van Doorn
Gijs Kamstra
Simon Korthaus
Floris Quinten van Geenhuizen
Job van Walstijn


Lesgroep 2 - zo 13:00 - 14:00 uur - 6 Jeugdleden
Naam
Gregory van Dijk
Daniel Hulsman
Symen Jansen
Marc Keurntjes
Erik-Jan Mulders
Marco Wielinga


Jaarprogramma Jeugd

Jaarprogramma Jeugd:

Voor alle wedstrijden geldt dat je minimaal een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig moet zijn en voor shotgun-wedstrijden een uur. Dit is om de uitleg over de wedstrijd (briefing) te kunnen krijgen en op tijd te zijn op de afslagplaats, zodat de wedstrijd volgens het geplande schema gestart kan worden.

Mocht je voor een wedstrijd helaas verhinderd zijn , dan kan je via het navigatie-menu Afmelden je voor de wedstrijd afmelden. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.

Het actuele wedstrijdschema is via het navigatie-menu Kalender te vinden.

De trainingen en lessen van golfteam 't Zelle staan niet op het jaarprogramma vermeld. Hiervoor moet je bij het golfteam informeren.

Jeugdjaarprogramma 2019

Wedstrijden

Wedstrijdkalender

We gaan we ervan uit dat iedereen aanwezig is op de wedstrijden. Mocht je door omstandigheden niet kunnen dan moet je je afmelden.

DagFeestdagDatumOmschrijvingTypeAfmeldingen

Belangrijk!!!! Voor alle wedstrijden geldt dat je minimaal een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig moet zijn en voor shotgunwedstrijden een uur. Dit is om de uitleg over de wedstrijd (briefing) te kunnen krijgen en op tijd te zijn op de afslagplaats, zodat de wedstrijd volgens het geplande schema gestart kan worden.

Overige wedstrijden: Naast de bovenstaande wedstrijden die door de jeugdcommissie georganiseerd worden, kan de jeugd met GVB ook deelnemen aan wedstrijden van de Wedstrijdcommissie.

NGF Wedstrijden

Individueel kun je aan door de NGF georganiseerde Jeugd wedstrijden door het hele land deelnemen. Deze jeugd-touren met toelatingseisen staan hier op een rij. In deze wedstrijden kun je punten voor een nationale ranking verdienen. Voor meer informatie bezoek de NGF website.

Voor deelnamecriteria en reglementen kijk op: www.ngf.nl, sport en regels, jeugd, ngf jeugdtouren.

Erelijst

CLUBKAMPIOEN(E) 'T ZELLE    
Jaar Jeugd Strokeplay Kampioen(e) Jeugd Golf(st)er van het Jaar Jeugd Golf(st)er 9 holes Jeugd Golf(st)er Par3 baan
         
1997 Michel Oldenhave - - -
1998 Maarten van der Wart - - -
1999 Maarten van der Wart - - -
2000 Maarten van der Wart - - -
2001 Maarten van der Wart - - -
2002 Robbert Cornelissen - - -
2003 - Daniëlle Hagenbeek & Bob Winterink - -
2004 - Daniëlle Hagenbeek & Gijs ter Bruggen - -
2005 - Daniëlle Hagenbeek & Pim ter Bruggen - -
2006 - Pim ter Bruggen Mark ten Eikelder Symen Jansen
2007 Stefan Speelman Ysanne Leenders Dick Reede Nick van Goethem
2008 Marith van Hattem Ysanne Leenders Nick van Goethem Thijs Lubbers
2009 Marlot van Hattem Symen Jansen Floris Jan Juch Ruard Brugman
2010 Mark ten Eikelder Symen Jansen Tim Jansen Rick Lenselink
2011 Tim van Veelen Symen Jansen Tim Jansen Luke Medze
2012 Bart-Jan de Poorter Jordi Keurntjes Jurgen Eringfeld Luuk Montagne
2013 Jordi Keurntjes Jordi Keurntjes Guus Snelder Daniel Hulsman
2014 Jordi Keurntjes Jordi Keurntjes Rick Lenselink Daniel Hulsman
2015 Paul Wiecherink Jordi Keurntjes Daniel Hulsman Nick Mos
2016 Jordi Keurntjes Jordi Keurntjes Daniel Hulsman Koen Beekman
         
Van 2003 t/m 2006 zijn er geen jeugd strokeplay kampioenschappen gehouden
Van 2003 t/m 2005 zijn er jeugd golfer van het jaar en jeugd golfster van het jaar rankings bijgehouden
Vanaf 2006 is er geen onderverdeling van meisjes en jongens jeugd meer toegepast
ACHTERHOEKS JEUGD OPEN
Jaar AJO Kampioen(e) Kampioen(e) Cat. 2 Kampioen(e) Cat. 3 Kampioen(e) Cat. 4
         
2009 Marlot van Hattem Nick van Goethem Jan Horsting Ché de Bake
2010 Ghislaine Rootinck Cheyenne van der Kust Judith Vernooy Rick Lenselink
2011 Krista Bakker Daan Schwarte Bas Lenselink Luke Medze
         
Jaar AJO Kampioen(e) Netto Kampioen(e) Cat. 1 Kampioen(e) Cat. 2 Kampioen(e) Cat. 3
         
2012 Peter Melching Jeroen Kleinsman Lisanne Spaan Jarne Hemmen
2013 Daan Schwarte Jordi Keurntjes Frank Timmerman Tijn Langenberg
2014 Floris Brendel Stijn Morkin Guus Snelder Kiet Berendsen
2015 Jan Willem Hol Johan Sepers Fleur van Beek Daniel Hulsman
2016 Piet Hein Bakkenes Paul Wiecherink Stijn van Kessel  
         
Cat. 1 is 18 holes bruto strokeplay Vanaf 2012 ook netto Cat. 1 prijzen
Cat. 2 is 18 holes netto stableford t/m 2012 Cat. 2 is 18 holes netto strokeplay
Cat. 3 is 9 holes netto stableford t/m 2011 Cat. 3 is 18 holes par3 strokemax 9
Cat. 4 is 9 holes par3 baan strokemax 9 t/m 2011
HOLE IN ONE
Jaar Naam Hole
     
2008 Floris-Jan Juch par3 hole 8
2012 Jurgen Eringfeld par3 hole 8
2012 Rick Lenselink par3 hole 7
2013 Tim van Veelen par3 hole 5

 

Jeugdgolfer van het jaar 2017

Er wordt gedurende het seizoen in 3 categorieën gestreden om de titel "Jeugdgolfer van het jaar".

Jeugd zonder GVB speelt op de PAR3 baan. De winnaar van het seizoen mag zich "Jeugdgolfer PAR3" noemen.

Jeugd met GVB kan kiezen of zij willen deelnemen aan de 9-holes wedstrijden of 18-holes wedstrijden. De winnaar van de 9-holes wedstrijden wordt "Jeugdgolfer 9 holes".

Jeugd die mee doet aan de 18-holes wedstrijden strijdt voor de titel "Jeugdgolfer van het jaar". In dit klassement tellen ook andere wedstrijden mee (clubkampioenschappen en maandbekers van de club). 

Klik hier voor het overzicht Jeugdgolfer van het jaar.

Na het klikken op Toon Album wordt het album geladen.

De foto's worden als thumbnail weergegeven, als de muis over de foto gaat verschijnt er een grotere afbeelding aan de rechterkant. De getoonde foto krijgt een geel kader. Reeds weergegeven foto's hebben een grijs kader. Door te klikken op een foto verschijnt er een lightbox met de foto op ware grootte en kan er door het album gebladerd worden.

Copyright © 2007 - 2019 - Zelle Jeugd - een produkt van Multi Media Advies BV